Fussy ke anak aku nie?

Nie lah antara benda2 yg direject oleh Aina…memang anti betul dia dgn benda2 nie semua ….. kalo paksa..akan meraung lah anak dara nie sekuat2 nya.

1) black socks: sengaja aku belikan…yerlah selama nie duk beli warna pink jer.. tu pun Mr Hubby yg suruh ambik colour nie….sekali bila pakaikan…terus tendang2 tak nak pakai…menangis tak ingat ..”‘nanak…nanak..”..bila pakaikan pink socks nak pulak..terus sengih…ishhhhh.

### dah pandai anak aku nak melawa yer…..pandai dah pilih colour(ayat sedap kan hati)

2) hair pin : dia nie kan kureng rambut….dari lahir sampai sekarang lebih kurang je pjg nya…so tak dapatlah nak ikat2 ala222 baby doll.Sekurang2 kalo ada hair pin boleh lah melawa sikit…aku letak…dia tarik..aku letak…dia tarik…at last mama dia geram..terus….cabut..malas nak layan…

### jimat and memudahkan kerja mama….just sikat sudah kan Aina

3) pulls up diaper: ingat kan kalo beli senang lah nak pakaikan dia diaper….kang dia suka lari2 bila time nak pakaikan diaper.Bila nak sarung jer..dia reject…terus melalak….terus lari masuk bilik…ambil diapers lama dia….nasib baik beli sikit jer dulu….nak try.Tp since aku try pull up diapers nie dia reject..skg senang pulak pakaikan diapers biasa tu terus baring baik punya…takut aku pakaikan pull ups tu kot.

### baguih jimat….pull ups nie kan mahal sikit…janji dia selesa..tak dipaksa2..kalo tak nak pakai

4) spendot: nie gara2 pull ups diapers..terus dia reject tak nak pakai spendot …huhuhu…so kalo nak pakaikan skirt kena lah aku sorok kan spendot tu dalam skirt sarung sekali tak kasi dia nampak.

Yang tiada dalam gambar.
1) selimut: memang anti selimut minah nie, kalo dia terjaga ada selimut atas badan dia siaplah..

2 Responses to “Fussy ke anak aku nie?”

  1. MAMA ADIB Says:

    ngeh ngeh ngeh.. aci tak komen

    item no 3 tu.. bukan my adib yg haramkan tp mama dia kedekut.. ingat nak pakaikan masa dia besar skit.. tgk2 dah besar byk so skrg dah tak perlu pakai..`so benda tu d simpan untuk 2nd adik yg ntah bila akan wujud.

    salam kenal

  2. mamaaina Says:

    mama adib..
    komen lah mana ada aci2..hehehe
    adik adib akan wujud punya insyaAllah…..

    salam kenal juga:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: