Ngeri Mimpi ku…

I had a dream last night that was ngeri , seram ,menyampah, sakit hati… %^&@#!$#W@

Bukan seram apa pun…..just … aku mimpikan yg Mr Hubby is getting married 4 the second time!!……sudah lah tu boleh stay together under one roof……..macam mana tu..ishhhh…selisih betul.

Nie semua gara2 perbualan between aku vs Mr Hubby semalam…The story begin after Mr Hubby balik dari A1 kat Sepang…aku mati-mati ingatkan dia pergi berdua… dengan member dia MR Z……TAPI… dia buka cerita semalam rupa2nya Mr Z tu bawak GF sekali…….Mr Z sudah berkahwin ok….anak dah 5 …sebaya umur lebih kurang dengan Mr Hubby cuma Mr Z tu kahwin awal.His GF tu student tahun akhir kat IPTA.

Sebenarnya aku tahu dah kisah Mr Z nie dah lama (sape lagi cerita kalo tak laki aku)…dan aku kenal sgt dengan wife dia walaupun jarang sgt bersua muka…cuma tak sampai hati nak pecahkan rahsia.

Bila difikirkan memang lah Mr Z ni terlebih mampu untuk tambah sorang lagi…..TAPI..korang2 sendiri fahamlah kan bagaimana perasaan seorang wanita apabila isu BERPOLIGAMI diperkatakan. Kesian kat isteri dia…duduk rumah sepenuh masa jaga 5 org anak yang rapat2 umur diaorg tp diluar pengetahuan dia husband bersuka ria di luar sampai rancang nak kahwin dah .

So, apalagi Mr Hubby kenalah dash dush dash dengan aku w/pun tak der maknannya aku nak bising kat dia kan….sebagai kawan dia just boleh bagi nasihat jer kat member dia tu….jgn dia sekali terjebak sudah…..tapi bila difikirkan bak kata MR Hubby “biarlah dia org kahwin jer daripada menambah dosa” ~~~ huhuhuhu…

Nasihat aku yg mentah lagi tidak arif nie, kepada kaum lelaki sekalian fikirlah sewajarnya sebelum membuat kuputusan untuk berkahwin kali ke2…..fikirlah ketika susah dulu siapa yg banyak membantu memberi semangat dan sokongan….bila senang rezeki melimpah luah …. senang je menabur duit kepada org yg anda baru kenali….lagi2 yg cantik,yang gebu, yg muda…..habis isteri kat rumah tak boleh ke digebukan semula ke, dicantik kan semula, di awet mudakan..dah kata duit banyak…….!!!!

Ada yang mengatakan poligami nie banyak membantu dari soal mengurangkan andartu, ibu tunggal dan membela nasib wanita terbiar. Tp berapa ramai yg berpoligami atas dasar nie? Dah pasti cari yg lebih muda, slim, cute, gebu…….so fikir-fikirkanlah….

Note : Entry nie atas apa yg terbuku jer..tak terjadi kat diri kita senang lah cakap kan….harap2 jgn lah terjadi …….Mr Hubby ingat anda sering diperhatikan!!!!! hehheeh…lepas nie siaplah kalo kuar ngan MR Z lagi… mama ikut……lalallalala

8 Responses to “Ngeri Mimpi ku…”

  1. Fid Says:

    ngeri ngeri

    aku punya fahaman kan kalau nak poligami bleh kalau..suami tu
    solat cukup
    selalu solat jemaah
    posa cukup
    zakat mampu keluarkan dan mmg bayar
    anak2 terjaga..pendek kata perfect..nak kawen 4 pun kawen la
    tapi kalau solat pun ronggak sana sini bkn sunnah dah tu…cari pasai!

  2. muhaiyom Says:

    hm…owang pempuan sensitif bab berpoligami ni..zaman skrg ni susah nak cari lelaki yg betul2 bertanggungjawab bila poligami..kadang2 dorang kawin banyak ni sbb saje menggatal je tgk pempuan gebu2 & lentik2 kt luar sana..tapi mereka lupa..sebenarnya yg pertama tu la yg terbaik..kan..kan..hehehe..

    re=awak pun tinggal pucong yer..area mana ye?

  3. mamadanish Says:

    wah wah…horror…!!!!
    takutnyeee

  4. Zety Zin Says:

    boleh kalau nak kawen lain.
    sila kawen janda beranak 8 yang hidupnya menoreh getah atau terpaksa bersawah berkebun untuk besarkan anak2.
    then boleh kawen.

    ada berani?

  5. mamaaina Says:

    Fid,
    ngeri yg amat..
    kalo sempurna semuanya…..aybe kita tak kisah kalau kahwin smpi 4….tp kalo kahwin sebab nafsu semata…tak payahlah…..

    muhaiyom,
    sensitif bangat kalo isu nie diperkatakan….jiwa perempuan kan halus
    sy kat Taman Kinrara…

    Mamadanish,
    bukan setakat takut……boleh demam di buatnya.

    Zety
    tu lah pasal…cakap juga ngan Mr Hubby..kalo nak kahwin 2 sgt kenapa tak tolong janda2 yg susah..anak ramai…lagi afdal.

  6. Yan Says:

    hehe.. mau demam tak kebah ye tak..

    alah, kalau part menambah tu, ikut sunnah je.. bab2 lain, ke laut takpe.. nyampah..

  7. mamaaina Says:

    Cik Yan, memamag menyampah le sesangat….kalo kahwin 4 ikut sunnah laju jer alasan tu kuar….
    tapi bab lain tunggang terbalik lagi tak sedar….
    menyampah2222

  8. Mommy Hafiy Says:

    salam bertandang..hehe
    nyampah la kalau ckp psl nih..hubby i suka carik pasal bincang bab nih tau!
    sama la mcm yan ckp org laki nih kalau part menambah tu, ikut sunnah je.. bab2 lain,hampeh
    nyampah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: