Amukkan di Dapur

Gang…sad story nie..

Alkisahnya semalam ntah angin mana yg datang….tiba2 mood ingin membuat puding karamel tercetus. Tambahan pulak, Mr Hubby yang request…

So,balik jer keje….ambik anak dara tu…usung sekali pi SPEED Supermarket..cara barang2….

Ok set…cantik ..semua brg ada..

So..sampai jer rumah…..terus masuk dapur….1st : Aku masak untuk makan malam lah…alah cincai2 jer..Mr Hubby tak nak makan nasi …so …aku buat Sandwich Sardin + egg mayo (utk Aina).Ok settle makan malam…yg begitu simple…

so,lepas Maghrib bermula lah episod sadis tu, 1st : aku buat gula hangus…ok cantik jer perang dia…ku pukul2 telur and gula…ok……cantik jer sebatinya…

DAN…..apabila susu ku ingin campurkan dgn vanila essence….aku pun buka lah botol tu dan tuang tanpa sebarang syak wasangka….HUAAAA..rupa2nya aku tuang tu bukan vanilla tp pewarna MERAH….tension giler aku macam mana lah boleh salah ambik…ke mata aku yang kero……dan susu tu betukar jadi pink color..

Datang lah pulak si anak dara tu…mengacau…dia buka tutup botol fresh milk ….yg ada saki baki lagi dan dituangkan ke atas lantai….lagi lah aku hangin….terus lah jadi perang dunia ke3 kat dapur…

So…..aku cancel semua malas nak buat…barang semua aku sumbat balik dalam peti sejuk……gara Vanila Essence boleh mood aku terus hilang……..gilos betul kan.

7 Responses to “Amukkan di Dapur”

  1. sayangibu Says:

    alahaiii..rusak mood mamaaina yer…tulah kan,kalo mood masak tgh menggebu2,bila ada spoil sket pun abih rusak binasa mood ittew. tak apa lah…cuba lagi di lain masa ye..

  2. Mommy Lyna Says:

    ish aina ni nak kene babap ni hehe.

    bis tu pe jadi ngan karamel mamaina?

  3. mamaaina Says:

    sayang mood,
    mood yang meluap terkandas ditengah jalan…mr hubby geleng kepala jer……gelakkan ada.

    mommy lyna,
    karamel tak jadi..huhuhu……malas nak buat…last2 malam tadi bertukarjadi kuih apam…yg paling senang citer…..jauh betul bunyi nyerkan…..buat karamel yg jadi apam….:-((

  4. arina Says:

    apam pun sodaappppp!

    🙂

  5. muhaiyom Says:

    salam..hai..saje jenjalan g blog ke blog..jumpa blog ni..menarik…btw..salam perkenalan dari mama afiq..

  6. mamaaina Says:

    SIS,

    Apam pun apam lah….janji boleh makan.

    Muhaiyom,

    Thanks sudi singgah…salam kenal…dari sy…..singgah2 lah selalu..:-))

  7. muhaiyom Says:

    re=hi…tima kasih atas kunjungan balas..akan ku selalu berkunjung ke blog ini…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: