Masuk dapur

Huhu….semalam tangan ku yang ala-ala keras nie mencuba resepi yang ala kacang goreng jer buat pakar2 memasak.

Semalam kan Mr Hubby takder rumah..so tinggal lah aku ngan si anak dara tu..

Lepas melepak tgk cite Mama Mia …aku pun call mak aku,

Tanya resepi buat kuih apam gula merah….ahahahhah…malus sungguh..tuk pun tarak tahu.

Ok ngam…lepas mak bla bla bla…semua bahan ada cuma takder kelapa parut and Yis.

So…aku pun turun pi kedai ngan Aina…sebelum tu aku lunch kat kedai Tom Yam kat rumah aku jer…malas nak masak tengah hari ..Mr Hubby bukan ada rumah pun..tengah bersuka ria di Sepang nun.Nasib baik behave jer Aina dengan aku..makan berdua..jer kat kedai.

Lepas tu….bermula episod aku bersuka ria di dapur…Aina buat muka pelik jer tgk mama dia begitu excited sekali memukul tepung dan bahan2 campuran tu……mesti dalam hati dia ” mama aku nie buat apa..lah……”

Alhamdulilah…..yes percubaan pertama membuat kuih apam gula merah berjaya….bila Mr hubby balik jer…terus dihidangkan…..dan dia kata OK..Sedap.Lepas tu start lah order macam2 lepas nie buat tu lah..buat nielah…..tgk lah kalo mood memasak aku tu ada…susah ooooo…..aku nie nak ada mood memasak..kalo mood tu datang sure terangkat punyalah…..(ayat mengangkat diri sendiri)

Note: sori pic. tarak….just imagine lah macam gambar kat atas tu yer..cuma aku letak sirap sikit kasi ala-ala pink gitu.

3 Responses to “Masuk dapur”

  1. sayangibu Says:

    kite pon sama mamaaina, kalo buat kuih nih,rasanya..karipap jek den terer buat sbb sgt suka mkn…hehehe

  2. wanie Says:

    wanie suka apam gula hangus ni..pandai makan je la…buat nye tak tau..hehehe..tak penah try buat lagi

  3. mamaaina Says:

    sayangibu,
    memang jarang buat kuih nie…since kahwin smpi boleh kira ngan jari…..time nak buat jer …hubby tak bagi..bukan apa…dia serik sebab pernah buat pau tapi keras nak mampus…terus patah semangat..huhuhu.

    wanie,
    lepas nie..cuba lah…mesti Irfan suka…Aina tak hingin dia pun…just picit2 jer kuih tu sampai penyek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: