Telatah Aina

#nie kerja dia yg bikin mama dia nie panazzzz…dia punggah nyer buku2 aku ..pastu cabut stick note tu satu per satu………….eeeeeee

Since Aina dah pandai bg respon setiap kali we allz berbual dengan dia….jadi syok pulak duk sakat dia….

Antara telatah Aina

Sebelum tu aku tepuk dia sikit..tak kuat pun…ala222 tepuk sayang….pastu start lah dia buat muka muncung….ngan mata jeling22
Aku pun pujuklah konon2 nya..

Mama: Ala..kesian nya.Sapa puk Aina??(smbil usap2)
Aina:Baba………(siap tunjuk baba dia lagi)

Tension baba dia tak pasal2 dia juga yg kena

Kalo nak poo poo.

Mama: Aina poo yer?
Aina: (sengih)..yak..yak…..(terus lari kat baba dia)-maksudnya baba dia lah yg kena cuci.

Kalo nak tukar baju dia esp. kotor lepas makan

Mama:Jom…change clothes….baju cantik…..lepas tu kita keluar(means jalanlah)
Aina:(sengih) uar..uar..uar (sambil angguk2)
—-senang sikit pakai baju kalo tak berlari satu rumah nak tukarkan baju dia.

Dia cukup susah sangat nak panggil Mama….asyik2 baba..baba…kalo emergency jer keluarlah perkataan mama tu esp. nak nenen / nak kan sesuatu.Sampai kat taska pun dia pangil kakak2 kat situ baba…padahal dia dah tahu dah sebut kakak,adik etc bagai.Pelik sungguh.Sikit2 baba..
Lagi2 kalo dia tak nampak batang hidung baba dia dalam rumah start lah tawaf satu rumah cari baba..

Aina: Baba….baba…baba..(pastu merengek—sebab baba dia keluar tak bawak dia)

Lagi satu feel dia sekarang…sedang dia elok2 main blocks contohnya, dia suka baling2 barang satu2 dia campak…agaknya puas hati lah bila campak barang tu…tiap kali aku kutip balik…dia ambil and campak lagi….aku start lah bising….dia tgk mama dia bising2 terus lari kat baba..mintak tolong..pastu buat muka sayu jerrrr…………

3 Responses to “Telatah Aina”

  1. Zety Zin Says:

    Mamaaina

    Meh singgah blog saya amik kad raya.

  2. NUR Says:

    waa…aina nk baba jerk?takpe mama bley rilek heheh..yana plak nk umi dia jugak..ape2 pun sumer umi..kite dlm toilet pun dia dok seru depan pintu…
    “umi,nak tutu!” pdhal walid dia ade..;P

  3. mamaaina Says:

    Zety:
    Jap yer sy pi ambik

    Nur:
    heheehe…yana nak berkepit mama yer…Aina berkepit time nak nenen jer…pastu terus lari…kalo mama dia dalam toilet ..dia tukang gegar pintu sambil jerit “yu..yu…” maksudya malu…malu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: