Hytex Warehouse Sales

#kalo tak silap sama dgn Mama Farhan grab last weekend kan?RM15 jer.
#dia nie pantang sikit kalo nampak baju baru sure nak pakai punya…ha smpi tido terus….

#nie hubby pilihkan untuk anak2 buah dia..harus tak lupakan anak2 buah dia kalo shopping…pak ngah mithali betul – sehelai:RM8

#antara2 baju Aina yg sempat disambat -cost between RM5-RM10 sehelai shj.

Yesterday, Saturday as promised before,Mr Hubby n me went to the Hytex Warehouse Sales. Read a lot of rumours abt this WHS sales…that sounded really crazy WHS.

So,for the 1st time aku pun decide to go there.

Pergi early around 8.30 am dari rumah…..lepas drop the little princess at taska…we allz just direct to Kepong…so guna LDP jer lah…around 25 minutes smpi Kepong….Mr Hubby just redah jer bila nampak signboard Taman Ehsan so masuk jerlah…mula2 sesat gak pusing2 area taman perumahan..at last tanya people kat situ n easy to get the correct direction.

The biggest building in that area…senang2 jer boleh recognize dr jauh.Too early we allz pun tak b/fast lagi…so makan lah kat kedai tepi padang sblm smpi Hytex tu.
Bila we allz smpi tak lah ramai sgt lagi..parking pun senang…..baru persan kat situ ada 2 pintu masuk n 3 area diasingkan (for baby 1-3 , toddler 4-12, adult).
Nasib baik parking betul2 sebelah pintu masuk baby area.
Sebelum masuk dah pesan kat Mr Hubby, “Ling,pegang satu bakul juga tau…smbil tu pilih2 lah juga baju”
Mr Hubby “ermmmmm”(dalam makna tu..)

Terkezut aku dgn org2 yg sudah siap sedia untuk menyerang, maybe depa dah pernah experiance abt this WHS,buka jer pintu capai bakul terus lari penuh kan bakul macam marathon rebut baju pulak.Aku yg terpinga2 nie pun join the crowd…..pening gak nak cari baju…coz seluar n baju dok bercampur dah..tp area $10 baju n seluar masih lagi bersama……

Jeling kat Mr Hubby, tgk bakul dia kosong lagi..dia bising…nak ambik apa nie? entahlah …labu…. bagi baju2 for baby sgt limited pilihan dia…aku tak tertarik sgt..tp balun jerlah dah alang2 dtg.

# sambung nanti…Aina sudah bangun tido da……………………..

Ok sambung balik..

Rupa2nya for toddler between age 4 years above..depa punya area diasingkan…so lepas habis pilih baju Aina we allz berpecah..hubby pi kids area..n aku adult area.Hubby macam biasa sure carikan baju2 untuk anak2 buah dia.Dan aku dapat gak baju2 yg aku berkenan.Tp kan kids area memang crowded sgt , n baju pun not bad..byk pilihan n cantik2 juga.

Rasanya tak smpi sejam we allz kat situ…..nasib baik pi awal time nak byr pun tak payah beratur..tak ramai org…masa nak balik baru lah org2 mula ramai n sesak.
OK……tamatlah shopping punya cerita.
So,barang siapa yg nak pi next time…this sales memang worth it untuk ur kids esp. 4 years above……
1) make sure dtg awal supaya dapat baju yg cantik,senang parking and tak payah tunggu / beratur time nak datang.
2) tak payahlah bawa anak2 esp. baby2 tu…kesian panas … n sesak.

2 Responses to “Hytex Warehouse Sales”

  1. Nazathul Hamimi Says:

    heheh sama la kasut kita tu.. iyer RM15 jer.. tapi comelkan..

    cantik2 juga baju yang awak dapat tu.. kita dapat yagn dah tak lawa sagnat.. geram jer.. nak pegi lagi macam tak larat la plak..

  2. mamaaina Says:

    nazathul,

    huhu sbnrnya tak berkenan sgt baju2 kat situ…..tp bila fikir2 dtg jauh2 nie..tu lah seboleh2 cari juga.
    Tp kids area memang worth it kalo pi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: