Weekend activities

Saturday

Breakfast at Mamak Restaurant,Mr Hubby n me bedal roti canai…sementara tunggu Giant Kinrara open their operation at 9.30am.Awal sgt kan we alz smpi sana….saja pi awal sikit orang tak ramai lagi….tepat 9.30 am we alz dah terpacak kat parking lot….antara org terawal smpi ke Giant pagi2….hehehehhe…lepas shopping the groceries …naik tingkat atas ke Play land..the favourite place cik Aina tu…..memang seronok sakan dia….lagi2 ada geng…..turun naik gelongsor …macam dia lah yg the power kat situ.

Ada lah dalam 2 jam we alz kat situ…sebelum balik..make sure perut kasi kenyang dulu..sebab malas nak masak….smpi rumah masing2 dah kepenatan…tidurlah..ZZzzzzzz

Petang,agak2 dah boring ajak Mr Hubby ke Shah Alam,lama sungguh tak bersantai kat Tasik Shah Alam tu sejak meninggalkan Uitm 5 years ago…….ayoooo..punya lama tak ke Shah Alam aku boleh confuse jalan masuk ke tasik tu….plan nak ke tasik belakang masjid tu tp tak jumpa jalan masuk….at last pi belakang Plaza Alam Sentral tu kat kedai kopi…..Aina punya excited tgk tasik…….macam terpegun sangat dia tgk….punya menghayati betul..baru aku sedar selama ni..aku TAK PERNAH BAWA DIA KE TASIK…..ayooooo…apa punya mama n baba nie.Patut lah anak aku jakun sangat ngan tasik tu……sampai dia tak nak balik…punya meraung masuk bila masuk dalam kereta.Tak pe ye Aina..lain kali kita pi lagi yer….

Sunday

Pagi macam biasa……kemas,basuh baju,vacum,blablabla…hari nie turn Mr Hubby masak..tp aku kena masak juga ..masak nasi n masak sayur.Mr hubby masak special hari nie ayam masak merah umphhhh…dia suggest nak masak nasi tomato..tp aku tidak setuju..sebab rasa tak de mood untuk makan nasi tomato.Teruk betui…..
Petang tunngu Mr Hubby friend..dtg tolong pasangkan lampu baru yg we alz beli last week kat Ikea…..Mr Remy siap bawa anak n wife..Aina ada geng main lah..
Siap je pasang lagi sekali we alz n together2 Mr Remy n family ke Giant Kinrara lagi..adoi hai…..saje bawak 2 org kanak2 itu bersuka ria di Play land n aku sebenarnya teringin nak makan manggo stick pulut siam tu…..sebab kat sana ada karnival Thailand..ahazzzz.

5 Responses to “Weekend activities”

  1. Nazathul Hamimi Says:

    sedapnya maggo stick pulut siam tu.. kat sini kalau ada karnvial thailand, mesti tak lepaskan peluang..

  2. nonie Says:

    hmmm baca citer pasal pi tasik ni, nonie yg umah dekat ngan tasik ni pun dah lama tak bawak afifah jenjalan kat tasik… hmm bz manjang

  3. mamaaina Says:

    nazathul,
    sedapkan mango stick pulut tu…padahal kalo buat sendiri senang jer…tapi penyakit M nie selalu je ada.

    nonie,
    bz satu hal, satu hal lagi yg dekat tu lah selalunya tak terpandang..

  4. chilun @ cik pau @ bibimie Says:

    mamaaina nih yang dok segamat tu yer?
    dah pindah kl plak ker? selalu gak kita gi giant kinrara tu tiap2 jumaat lepas balik kerja. saja bawak MKR main2 kat playland tu… tak pernah terserempak plak yer… hehehe…

  5. mamaaina Says:

    bibimie,
    bila masa pulak sy duk segamat….segamat tu kampung jer….dah bertahun dah duk Kinrara nie,
    Jarang pi Giant hari Jumaat rasanya…selalu dok pi Sat/sun….
    nanti kalo terserempak ..tegur2 lah yer..kita nie pemalu orgnya…hehehheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: