Berderau darah aku…

Ntah apa lah mamat ni usha lagi
sape nak tolong angkat nie…?

Hari nie kita org decide nak pi Ikea…survey dining table n lampu….so decide pi pagi lah..kalo petang sure ramai org punya …kan Ikea dah start sales.
Sampai jer…hubby terus pi masuk Ikea…aku ingat nak melencong ke Ikano dulu….singgah branded outlet tp hampeh laju jer mamat nie jalan masuk Ikea..sebab dia nie kalo nak beli dia just cari barang dia nak beli jer….barang2 lain tak masuk dlm kamus fikiran dia.
Survey..punya survey…just ambik dining table 4 seater je…tak der sales pun…just lower price macam dlm website punya price.Lepas tu survey lampu…..hubby berkenan pulak….lantak pi lah dia punya duit…suka hati dialah.Aku ngan Aina biasalah berkepit jer..

HUHUHu dalam berkepit2 tu…something happen yg membuatkan darah aku berderau tadi….tak smpi seminit…..aku duk tolong hubby angkat box dining table tu..Aina lesap daripada pandangan kita org….wuit mana budak nie….pusing sini tak da pusing sana tak da…..hubby dah gabra….rupa2nya dia ada kat sini juga..cuma terselit kat celah2 box tu……
Sempat tanya dia..”Aina duk mana tadi?” …pantas jer tgn dia tunjuk celah pokok bunga tu…huhuhu buat mama n baba risau jer….aku dah nangis masa tu….padahal dia ada kat situ juga cuma dia ni suka sgt merayau…tak boleh pegang langsung.Sebenarnya aku tak nak bawa dia…ingat nak tinggal nursery jer..tp hubby nie kesian pulak tgk dia…tu lah bawak…

Aku tak dapat bayang kan kalo Aina……missing tadi…tak sampai seminit hilang daripada pandangan pun aku dah tak tentu arah……huhuuhuh..seriau betul….start saat tu aku terus tak lepas kan dia..sanggup aku dukung dia daripada biarkan dia duk berlari sana sini.Stroller memang dia anti betul..ishhhhhh.

4 Responses to “Berderau darah aku…”

  1. arina Says:

    maaina,
    my blog been hacked during the weekend. now the new add is casa-arina.blogspot.com

    (the previous turned to a PORNO site – jeezzz!)

    thanks,
    kak anamiraa

  2. Nazathul Hamimi Says:

    saya pun pernah alamai situasi camni, rasa nak pitam, nak gugur jantung, nak nangis.. mujur tak hilang..

    sekarang ni ada jual tali harness yang untuk ikat tangan budak dan tangan kita.. tapi tak tergamak nak pakaikan kat budak2. macam ikat binatang jer rasanya

  3. mamaaina Says:

    Sis,
    patut lah buka masa weekend hari tu lain macam jer…nasib baik tak kuar porno site…t inform new link

    nazathul,
    masa tu rasa macam nak gugur jantung dah..harness memang dah beli at last tang tali tu tak pakai pun..kesian…just pakai kan dia teddy bear harness tu je…Aina rimas….

  4. nonie Says:

    heheh kitaorang pun lepas ni kalau nak pi shopping barang2 rumah esp kalau nak ke IKEA tu mmg decide nak tinggalkan je afifah kat bbsitter atau kat mak… hilang tu satu hal… satu lagi kalau tiba dia cranky, mmgla distracted operasi bershopping hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: