Malaysia Politic

Ahaz…..not in the topic…just nak buat suspend je….tak kuasa aku nak bercerita abt the politic in my blog….tak kuasa sungguh……buat semak jer..lagi2 kalo cerita abt the Malaysia politic yg semakin huru hara nie….
Just nak story abt my lil. honey….baik aku story abt her daripada story hal yg memeningkan dan meluat untuk dibaca.

ha nie lah gaya dia kalo nak membaca..style landing baik punya..peduli hapa dia kalo tak pakai pillow to cover her head….memang cam ginilah..style dia

# sori pic. capture tak clear …hp murah beb…

1) Mood membaca dia akan dtg anytime…kalo dtg mood tu…siap lah either mama or baba dia kena baca story tu kuat2….kalo tak siap! merajuk le..buat muka jeling kat kita org

2) Dah pandai respond back ..kalo tahu mama dia nie nak marah esp.kalo sepahkan barang siap lah…dia yg jeling kat kita dulu…panjang sungguh jelingan dia nie..nantilah aku try capture her jelingan tajam tu…

3)Segala arahan dapat diterima dgn jelas….”Aina…take ur shoes!”-terkedik2 lah dia pi rak kasut tu…”Aina..tidur!”- tak nak tidur luar depan tv….cepat2 dia tunjuk bilik siap salam 2,3 round ngan abah dia. “Aina…baca doa!” – sama ada..nak nenen ke….makan ke….that’s rule.comel jer..tadah tangan ” Aina mandi!” – cepat2 dia buka seluar n tarik baju.

4) “nak….air….” lembut betul kalo nak minta air..jelas pulak tu sebut..ntah sape ngajar aku pun tak tahu……

5) her favourite song skg nie lagu cindarella….tu..ala cite kat tv3 malam selasa tu..terkinja2 menari anak dara aku nie..

6)sekarang nie..setiap pagi aku memang rajin masakkan bekal untuk Aina ke taska…n dia akan peluk tupperware tu smpi lah taska..kalo tak mengamuk…smpi taska..tak der sesipa boleh setuh selagi dia tak makan kecuali sis. yg jaga dia..ish..garang tau dia nie..

7) lagi satu skg..pandai dah nak cubit kita….ngan buat muka ala2 geram tu……

sekian..catatan mama buat Aina….muahhhhh sayang my lil. honey………bak kata Fid setiap nak tu adalah Unik!!!!

adios……..

4 Responses to “Malaysia Politic”

  1. mommy lyna Says:

    ala aina tiyutnye baca buku sengih2. cite ape la agaknya tu hehehe.

    meh baca dgn hafiy meh. hafiy suka wat kraftangan ngan buku. huhu.

  2. mamaaina Says:

    mommy lina,,
    thanks…drop by here…
    aina nie buku yg gambar cartoon2 dia kureng sikit…dia suka pic. yg real punya..animal mesti nampak real..kalo org pun mesti gambar org yg real…esp. gmbar kanak2..

    wah rajin hafiy berkraftangan yer….aina ni tukang sepah jer tahu

  3. NUR Says:

    sama je mcm yana..

    kalu nk tido, ajak gi bilik tido…sambil ckp “tom..tom!”(jom,jom…)

    seronok kan bila tgk dia membesar..dr kecik cenonit sampailaa skrg ni da boleh mcm2…

    boleh x kalu nk freeze time sekejap..

  4. mamaaina Says:

    Nur,
    memang kalo boleh nak freeze masa..tp apa boleh buat.so skg….time tu kita gunakanlah sebaik mungkin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: