Jalan-jalan di Zoo Negara

hahahaha!!!! 1st time aina makan ais krim…terkezut sgt la nie….
sia sia aku pkaikan dia cover tu kena juga baju..huhu nasib baik bawak baju spare
Ntah kenapa perangai dia nie..suka bangat ngan daun2 pantang jumpa daun…..mulut dia siaplah…eeeeeeeeeeee……..

rusa2 yg kelaparan

excited nya tgk sea lion…!!!!!!!!!!!

Semalam actually tak de plan pun ke zoo.First plan,just nak bawa Aina swimming je..tp bila rasa boring asyik swimmming jer..terus tukar plan ke Zoo.Semalam kan hujan…setiap kali plan nak pi zoo mesti hujan..nasib baik tak lebat,so sementara tunggu hujan berhenti kitaorg pi lah breakfast kat kedai nasi ayam kat Melawati tu…

Cuaca lepas hujan memang syok pi zoo, redup je….kalo panas aku tak tahu lam camner….Aina memang excited sgt..mulut dia potpetpot pet jer..terpegun tgk binatang2 tu……selama ni just tgk gambar je……act. Aina nie memang suka bangat ngan binatang2 nie….

Posted by Picasa
Tapi sesungguh letih betul melayan kerenah anak dara aku nie, kalo mood dia baik bersopan jer duduk dalam stroller tu…tp kalo mood dia nak berlari dtg siap lah….mengamuk nak keluar dari stroller….pegang tak nak punya nak berlari jer kerjanya.Aku yg semput….longlai rasanya segala urat saraf.

Kesimpulannya……lawatan ke zoo semalam..memang mengujakan ….. coz kitaorg sempat tgk show sea lion…n Aina memang excited sgt tgk show tu…kekadang tu belum apa2 lagi dia dah start clap sorang2……….

Semalam gak for the 1st time..akhirnya merasa juga Aina ais krim…siap pegang sendiri..selama nie aku memang strict sikit no ais krim n no sweet..tp semalam……..kasi chance for her to enjoy…!!!

body {

background-image: url(‘http://dl9.glitter-graphics.net/pub/7/7299rhgxhn5ifg.gif’);

background-attachment: fixed;

background-repeat: repeat;

}

7 Responses to “Jalan-jalan di Zoo Negara”

  1. mamadanish Says:

    Wow..Aina dah sampai ZOOO!!
    Danish belum lagi..kucing pun jarang jumpa..heheh

  2. NUR Says:

    yana dulu pegi zoo tp kecik lagi..x tau kemenda…tgk rimau pun rilek jek..

    lain kali kite g sesama nak?

  3. mamaaina Says:

    mamadanish n Nur,
    Mari2222 pakat pi Zoo

  4. chilun @ cik pau @ bibimie Says:

    dah plan nak gi zoo 30th june aritu pastu bb demam plak… tak dapek nak gi. tengok laa somewhere in august nak pi jugak.

  5. mamaaina Says:

    Hye bibimie
    cpt2 pi nanti sept. kita sudah berpuasa..kang tak larat pulak nak meronda kat zoo tu…

  6. kuireena Says:

    ya allah comeinya muka aina masa makan eskrem tu.. penuh eksperesi!

  7. mamaaina Says:

    kuirenna..
    lawak kan muka dia ..mesti kesejukkan ais krim tu betul2 terkena tang gigi …tu yang muka ala2 eksperesi memakan ais krim sepenuh jiwa….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: