Makan Sendiri?

Rentetan blog daripada mamadanish, nak ajar Danish start makan sendiri….

Fuh,aku cukup bercinta…… nak bagi Aina makan sendiri sekarang…..dia tak nak langsung makan bersuap ….. nak sendiri semua sendiri, spoon , bowl semua sendiri kecuali kat taska..boleh pulak kakak2 kat situ suapkan..

Dengan mama dia, hampeh….gerenti mengamuk giler kalo aku nak suapkan…..
Aina..oh..Aina plz behave urself…..
tp yg suka aku tgk since dia nak makan sendiri skrg dia dah pandai baca doa…siap tadah tgn n yg dgr jelas amin…je…..

5 Responses to “Makan Sendiri?”

  1. mamadanish Says:

    mamaaina,
    aina dah pandai amiin kan doa??
    Sungguh terharu mendengarnya!!!ini adalah skill yang paling BEST di dunia ni!!!

    Tahniah..

    Danish nak mkn sendiri..sometime sambil tdoq…camna la nak buat tu!!!

    Cumilnye aina waktu comot2 tu..even i pun rasa danish i sungguh cumil waktu comot!!!hahaha…

    itulah hakikat seorang ibu!!!

  2. nonie Says:

    samala cam afifah.. asyikla mintak makan sendiri… asal time makan je dah request mangkuk ngan sudu dia… sampai kalau pi kedai mamak pun dia nak mintak mangkuk ngan sudu dia sendiri… adehla heheh

  3. mamaaina Says:

    mamadanish,
    kita org terkezut bila dgr,maybe dia adopt masa kat taska…sebab sebelum makan budak2 nie akan baca doa,so bila dia dgr member2 yg lebih besar amin kan doa,dia pun ikut lah..

    nonie,
    pening kepala kalo time mkn, kena sedia kan pinggan dia sekali, kat kedai pun cam gitu….kalo tak bersepah tak pe…nie habis bersepah yg byk drp makan…

  4. wanie Says:

    sama macam irfan..susah betul nak bagi makan…dia nak makan sendiri..tak mau makan pakai tangan..nak pakai spoon je…bersepah je byk dari yg masuk mulut..

    irfan lak mmg pandai tadah tangan bila baca doa, tapi belum sempat habis doa dah amin dulu..camne tu?..gelojoh betul..hehehe

  5. mamaaina Says:

    wanie,

    kekadang kelakar,

    bila nak start makan, bila kita kata..Aina baca doa!!

    cepat2 dia tadah tgn sapu muka amin…sepantas kilat, laju betul…

    comel betul bila dia org buat cam gitu erk..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: