Perkembangan Aina #Update


Hari nie ambil half day…buat check up Aina kat clinic…biasalah timbang berat..nurse bla..bla..n…bla…ramai nyer orang nasib baik appoinment pukul 11 pagi..saje aku mintak lambat2 coz aku tahu kalo aku datang awal pun habis lambat gak…Aina macam biasa tak nak duk diam…pantang pegang…meronta2 nak lepas bebas…pastu start merengek nak tidur lah tu…masuk BF Room..bagi dia BF kat situ…ya Rabbi panas bangat bilik tu…terperap aku dalam tu..ada kipas pun macam tak der…air cond tak berfungsi…berpeluh2 Aina dalam tu…tapi dia dah ngantuk punya pasal tidur gak akhirnya…

Oklah…just nak buat perbandingan berat Aina since lahir sampai sekarang 15 month old … (tak naik sangat berat dia..aktif sangat la..nie)

Lahir : 3.2 kg

1 month : 4.3 kg

2 month: 5.4 kg

3 month: 6.0 kg

5 month : 7.3 kg

7 month: 8.5 kg

9 monthL:8.9 kg

11 bulan: 9.7 kg

12 month: 10 kg

15 month : 10.4 kg

Perkembangan dia setakat nie:

1. Kuat merajuk….esp. ngan mama dia…n garang bangat kalo nak something

2. Pandai plug in wayar CD ke TV ….

3.menari esp.kalo dengar lagu2 yang rancak….memang laju kalo menari nie…..menyanyi pun dah terrer tapi dalam bahasa dia la…..kalo lagu twinkle2 little star…tu…yg dengar tang star jer..yg lain den tak faham

4. nak makan sendiri….tak nak suap….ikut mood gak nie….

5.pandai ikut arahan mama n abah….kalo suruh give something kat baba….”Aina..give baba…” laju jer dia pi kat abah dia.

6.kalo mama n abah dia baring, dia akan tepuk2 badan kitaorang sambil selawat….dalam pelat dia….macamma dia nak tidur kan dia macam tu lah dia buat kat kita org…sakit gak kalo dia tepuk…

7. suka gelak..sambil buka mulut lebar2 entah sape yg ngajor budak nie….

8. ada 11 batang gigi

9. sudah panai angkat tangan “Siapa nak makan?,”..yer……sambil angkat tangan….”Siapa nak madi?,”…yer…sambil angkat tangan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: