Ermmm..ntah aper2

Busy bangat aku this week..

semua gara2 bos dah masuk keje…

tambahan pulak skg aku sibuk ngan assisgment2 aku..fuh baru tadi siap assisgnment Statistik aku…fuh..lega…tu pun curik2 buat kat office nie…

kat rumah..ader tukang sibuk yg sentiasa mengekor aku kemana2 aku pergi…si kecik tu lah…semalam,time aku sidai baju ngan rajin nyer dia dok pass ke aku baju2 untuk disidai…dengan tersengih2 bangga lah tu dapat tolong mama dia…

Pagi tadi breakfast ngan hubby sebelum masuk keje…kat Restoran Mamak belakang Hotel Istana tu…ishhhh tosai lagi…giler tosai aku mingu nie…same goes to my hubby..

Bila terpandang Hotel Istana tu…teringat aku zaman2 aku bergelar Hotelier dulu…zaman2 habis UiTM aku kan ambik Hotel Management…n sesuwei lah ngan course yg aku ambikkan…dulu..seronok bangat….n aku suka life masa tu..happy jer….

Lepas tu aku decide to quit from hotel sebab…aku tak suka policy..masa tu…coz need to free hair….TUDUNG…dipangkah sama sekali terutama hotel 5 star….sedih sangat aku tgk lagi2 makcik2 yg keje bahagian Housekeeping tu…pergi keje semua bertudung..masuk keje…semua tudung simpan dalam locker…Aku tak suka!!!! macam hipokrit sangat…

Tentu korang pernah dengar satu kes tak lama dulu ader sorang Staff ni memperjuangkan hak staff wanita….untuk memakai tdung..lagi2 masa tu that woman baru balik dari Haji..n that hotel tak membenarkan langsung dia memakai tudung even dah bertahun2 dia keje kat situ…lagipun dia adalah antara top management in that hotel..hotel 5 star lagi..tersergam indah di Jalan Ampang…hotel yg pernah aku menabur bakti walau sekejap..heheh..

Lepas tu aku join Food n Beverage Industry…aku bekerjalah as management staff di sebuah Cafe..ala2 Starbucks tu as Asst. Manager…lama juga aku join that company…tapi aku tak suka tang waktu keje….SHIFT…w/pun gaji bolehlah tahan…lepas kahwin…terus aku bagi notice sebulan..tambahan pulak masa tu nak raya…aku tak dapat cuti raya terus aku resign boleh tak..













N now aku di sini….tempat keje sekarang lah..aku suka pekitaran kat sini…memang flexible…
Oklah Chau….

2 Responses to “Ermmm..ntah aper2”

  1. anamiraa Says:

    mumaina,
    now ni ambik degree apa? kat mana? sibuk lak akak nih! hihihi! saje je. tumpang semangat ngan korang2 yang belajar part time ni.

    semoga sukses!!!

    p/s; so very true about hotel industry ni. benci betul diperkotak-katikkan macam tu. semoga keluarga kita takde yang terkena macam tu. hihihii…bahana islam hadhari kan?

  2. mumaina Says:

    Sis,
    ambik degree in Management (major in maangement )major in retailing-marketing strategy kat OUM related skit ngan kejer ,senang boleh belajar online,kelas pun sebulan 2 kali jer…dah kahwin nie…malas betul nak ke kelas,ambik ngan Uitm leceh kelas selalu belah malam..

    p/s…
    hotel industry memang cam gitu lah diaorg punya style…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: