Home Sweet Home

Yups…hari nie tak kuar pi mana2 just relax kat rumah n main puas2 ngan Aina…lagi pun dia bukan sihat sangat hari nie…badan panas sikit…malam tadi panas gak dalm 38.2 darjah terus sumbat ubat kat poo poo dia terus down sikit panas tu…
Tadi pagi gotong royong ngan hubby bersih kan rumah nie…cam terasa duk umah baru lak…semua furniture kitaorg tukar tempat…tukar permandangan sikit…satu rumah aku aku mop hari nie..waaaa…rajinnya aku…….
Baru terasa aman duk umah nie…sedap mata memandang…sejuk rasa…….tengok umah aku teratur semua barang…yelah…weekdays mana lah aku sempat nak wat cam nie segala……hari2 cuti nielah rumah aku nie berseri2….

Aina biasa lah dengan toys n books dia tu…w/pun demam sikit tetap tak reti diam…dan asyik nak mengempeng jer….pantang aku duduk…terus duk kat riba selak2 baju mama dia nak nenen…dah pandai dah lay down sendiri atas riba aku nak mintak nenen…..nak..nak…tu lah ayat power dia skg…dia sebenarnya dah boleh dah berjalan tadi dah 5…6 langkah aku tengok tapi lepas tu terus duduk takut lagi kot..tak per Aina slow key baby!!!

Nie kejer aku tengah boring da…But I like it!!


Your Body Image is 8% Unhealthy, 92% Healthy


You have a great body image. You know that no one looks perfect, and you’re happy the way you are.

Also, you don’t judge other people on their looks… and it helps them feel better about their own bodies!

How’s Your Body Image?

6 Responses to “Home Sweet Home”

  1. mamadanish Says:

    Danish puntak sihat sgt la:(
    kesian

  2. mamaaina Says:

    mamadanish..
    tu lah badan dia sekejap panas sekejap ok..risau jugak….nie..rasa cam nak tumbuh gigi lagi sebab dia nie time nak tambah gigi jer sure demam..

  3. mamadanish Says:

    danish pun demam gak sikit ari..thg2 gig bwh nak tumbuh lagi 2 btg:)

  4. mamaaina Says:

    mamadanish..
    danish dah start berjalan ker?Aina penakut betui…baru 4, 5 langkah terus duduk…tapi kat nursery pengasuh cakap dah start jalan…pelik betul..kat rumah nengada pulak..

  5. Nur Says:

    Tu demam nk b’jln la tuh..Yana da jln da…tp terkengkang2 lg..hari ni br nk gi cucuk yg setahun nyer..ahaks!

  6. kuireena Says:

    mamaaina,

    thaqif pun macam tu gak dulu masa nak belajar jalan. kat rumah langsung taknak tunjuk skill, tp kat rmh babysitter nak plak dia berjalan jalan.

    hmm.. kenkadang rasa sedih gak coz bbsitter yg nampak dulu perkembangan baby kita,tapi apa boleh buat la..dilemma working moms.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: