Check Up Aina

Pagi tadi ke Klinik Kesihatan kat Puchong sebab hari nie ader appt.cucuk setahun Aina…act. aku dah pi 6 Dec hari tu…nurse tu boleh kata tak boleh cucuk lah kak sebab baby tak cukup setahun lagi.. yer lah sebab besday Aina kan 14 Dec..tapi yg dok suruh aku dtg cucuk 6 Dec tu…nurse kat situ gak…ish…ish menyusahkan betui..terpaksa lah aku datang lagi hari nie….appt pukul 9…tapi kitaorg sampai lambat gara2 jalan kat Puchong opposite Tesco tu jem nak mampus gara2 lori botol eksiden…bersepah2 botol kaca kat jalan tu…..lagi satu hal kes yang menyusahkan org pagi2…
Biasa lah klinik kerajaan kan….nak ambil angka giliran pun aku kena tunggu dalam setengah jam….nasib baik aku nie jenis sabar…..tak per….aku tahu..sebab apa..FREE kan…
Nasib baik masa aku ngandung dulu check up kat HUKM kalo kat sini jugak pening lah kepala aku….appt. pukul 9 no. kitaorg panggil kul 10.45 am….aduiiiih…sempat aku n hubby makan nasi lemak kat luar tu…heheheh…
Timbang berat Aina…weight dia 10 kg…tepat….patut lah lenguh bangat kalo aku dukung dia……
cuma dia nie tak boleh duk…diam lah…dah ramai orang…dok kacau org…semapat lagi duk kiss baby kat situ…..penat…aku dah lah sengugut hari nie…..P*****…letih mak.
Yang seronok kat sini aku nie suka tengok gelagat org…macam2 kerenah…ader sorang nenek nie datang naik bas jer (cina) semata2 nak check up cucu dia yg baru 9 bulan tu…siap bawak cucu sorang lagi…mak budak tu mana ntah….terkezut aku dgr…..ikut kan hati nak jer suruh hubby tumpangkan bila balik nanti kesian aku tgk..tapi bila lepas cucuk Aina aku tercari2 jugak nenek tu tak der pun…kesian erk kasih seorang nenek kepada cucunya….mana lah mak budak tu pi…takkan sanggup biar mak dia yg tua cam gitu…naik bas bawa cucu yang kecil lagi…..ishhh..tak sampai hati bila aku melihatnya…
Lagi satu yang aku geram kalo kat klinik2 kesihatan cam gini…yang pergi check up nya sorang yg datang satu kampung….kerusi hanya disediakan untuk perempuan hamil and yg bawak babay…nie yg aku tgk terbalik org yg sihat walafiat terutama husband2 yg dok sekali…berdirilah org yg mengandung….ishhh diaorg nie tak der belas kasihan langsung…lah….patut lah org kata org Malaysia nie kurang ajar….(walau tak semuanya)

<!–
google_ad_client = “pub-4143131718966190”;
//125×125, created 27/12/07
google_ad_slot = “9250008023”;
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_cpa_choice = “”; // on file
//–>
<script type=”text/javascript”
src=”http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js”&gt;

3 Responses to “Check Up Aina”

  1. Nur Says:

    mama aina…my baby x g pun lg cucuk..heh heh..mmgla lambat kt KK,sbb FREE..i dulu pun check up kt KK, in case ade complication, ade gak reference..ntah bile la gomen nak improve bior cepat sket..*isk*isk*

  2. mamaaina Says:

    nur..
    tu la..kekadang tu pelik gak benda yg boleh dipercepatkan terhegeh2 jer keje depa…gaji naik tapi tang service tang gitu jer

  3. anamiraa Says:

    part yang datang sekampung tu, memang bengong!

    sedih kengkadang tengok orang2 tua yang tak sivik minded. apa contoh yang depa tunjukkan kat orang muda? melayu kononnya penuh adab sopan, penuh tatasusila. tapi orang putih jugak most of the time bagi contoh terbaik in term on politeness and sivic-minded nih.

    musykil betul. dimanakah silapnya kita orang melayu??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: