Leave summarized

Alamak esok dah start keje balik lah…ermmm….faham-faham jerlah…erk perasaan bila dah berkepit ngan baby the whole week n terpaksa masuk kejer balik…arghhhh

20 Dec
Going back to my hometown,bertolak selepas Subuh 6.30 am dan sampai around 9 am…fortunately jalan clear n tak jem…sampai jer terus bedal ketupat n lemang….dapat jugak rasa masakan pagi raya mak aku…yer lah raya puasa lepas kan beraya kat rumah MIL kat Penang mana lah ader ketupat nasi n lemang pagi2 raya…susah bangat aku nak jumpa.
Petang celebrate birhday Aina,panggil lah anak2 jiran sebelah rumah tu….buat kecil-kecilan as long sambut gak her bithday.Tapi yang dok excited nyer cousin2 dia yg dua org tu lah…macam dia org yg sambut birthday…kihkih..

21 Dec
Balik Segamat nak ziarah Tok aku,nasib baik area kampung aku ni tak dilanda flood….lama dah tak balik rumah Tok aku nie…alhamdulilah sihat jer dia.
Aina batuk teruk malam tadi sempat singgah farmasi jap beli ubat…

22 Dec
Aina still cough last night,sampai fever skit….siang tadi pi jugak clinik biasa lah clinic kat sini mana ada Specialist to kids just doc. biasa lah….setakat check cam gitu…aku pun boleh buat…so aku just mintak ubat yg masukkan kat poo poo…senang cepat kebah sikit kalo fever….

23 Dec
Still kat kampung aku….Aina still cough start pukul 12 t/malam jer mesti meraung nangis…tak tahan ngan batuk dia lah tu…batuk nyer sikit nangis nyer lebih..fever dah ok.So, aku n hubby esok kitaorg decided kena balik KL jugak supposed kitaorg rancang nak balik on Cristmas…tapi kena jumpa PAED jugak nie….kesian bangat kat dia sampai tak boleh tidor malam….

24 Dec
Balik KL…sampai terus pi jumpa PAED.. aku suggest nak sedut jer kahak tu…tapi doc. cakap kahak dia sikit jer….n paru2 dia ok..so doc. just bagi ubat batuk n antibiotik jer..ermmm….kalo tak elok jugah 2/3 hari nie…nampak nya aku ingat nak buat x-ray jugak lah…nak tengok keadaan paru-paru dia…

25 Dec
Today..lah,Selamat Hari Natal
Alhamdulilah batuk Aina nampak perubahannya…..w/pun kekadang tu….kesian gak dengar…
yang bestnya hari nie dia berjaya berjalan 4 langkah..satu permulaan yg baik…cuma sekarang nie aku tengok dia suka sangat mengamuk…Aina…Aina..
Hari nie,just pi Giant bali pampers dia n barang dapur skit….
N petang duk melepak kat umah….penat…cuti tak hilang lagi nie…n aku dapat call tadi ader satu job(freelance) aku ler…start Jan next year…lumayan gak…heheheh rezeki Aina kot..alhamdulilah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: